Een wreed sprookje

21,99

Dit wrede sprookje gaat over een bijzondere jongen die, na een gewone start, in zijn peutertijd meervoudige beperkingen ontwikkelde. Het roept voortdurend vragen op. Wat is er met Ebel aan de hand?

Mede dankzij deskundigen die met ons mee durfden te denken, kwamen er oplossingen. Ebel kan nu meer dan ooit werd voorspeld.

Dit boek is het ontroerende verslag van zijn moeder Willemijn Ebels en wat het met je doet als één van je kinderen ‘anders’ is. Het is ook het verslag van haar gevecht voor erkenning.

 

Artikelnummer: Wreedsprookje Categorie:

Beschrijving

Dit wrede sprookje gaat over een bijzondere jongen die, na een gewone start, in zijn peutertijd meervoudige beperkingen ontwikkelde. Dat betekent: dag in, dag uit leven met zorg. Het roept voortdurend vragen op. Wat is er met Ebel aan de hand?

Hoe gaan we om met zijn beperkingen? Waar vinden we hulp, informatie, mogelijkheden, oplossingen? Aarzelend en tastend vonden we antwoorden: een ernstige taalontwikkelingsstoornis, een vorm van autisme, een auto-immuunstoornis, een verstoorde darm-breinbalans.

Mede dankzij deskundigen die met ons mee durfden te denken, kwamen er oplossingen. Ebel kan nu meer dan ooit werd voorspeld. Zorg blijft levenslang en elke fase brengt nieuwe vragen. Maar Ebel leerde de mensen om hem heen om te leven met zijn beperkingen en steeds weer mogelijkheden te zien.

Over de auteur Willemien Ebels

Willemien Ebels is moeder van drie slimme en leuke kinderen. Maar een van hen is ‘anders’. Dit boek is haar ontroerende verslag van wat dat met je doet. Het is ook het verslag van haar gevecht voor erkenning. Want Willemien zag meer in Ebel dan veel deskundigen zagen en zij bleef zoeken naar betere antwoorden en oplossingen. En vond ze.

Mijn gesprek over en met Ebel was één van de meest bijzondere gesprekken die ik ooit heb gehad in RTL Late Night. Dagelijks communiceren via Disneytaal had ik niet eerder gezien… Een eyeopener: niet alleen voor mij, maar zeker ook voor hulpverleners!

– Humberto Tan

Ontroerend, openhartig en leerzaam. Dit boek biedt een schat aan informatie voor zowel ouders als professionals.

– prof. dr. Carla Vlaskamp
Emeritus hoogleraar orthopedagogiek

 

Wreed sprookje in de media

Een wreed sprookje, Willemien Ebels en Frances Vereijken (Blije boekenwurm, 11 april)
Autistische Ebel (24) spreekt in Disneytaal (RTL nieuws, 2 april)
Ik kan laten zien dat ik echt wel wat in huis heb, ik ben niet dom’ (RTV Noord, 2 april)
Ebel communiceert via Disney-taal: zijn moeder en zus schreven er een boek over (Linda, 2 april)
Autistische Ebel (24) spreekt in Disneytaal (MSN Nieuws, 2 april)
Een wreed sprookje: Ebel communiceert alleen in de taal uit Disney sprookjes (Online opvoeden, 2 april)
Moeder en zus over de invloed op hun leven VAN DE AUTISTISCHE EBEL (Telegraaf, 1 april)
Wreed sprookje’ een boek over 24 jaar leven met zorg (Lotje & Co, 1 april)